tisdag 31 maj 2011

Numark NS6.

Kan nog vara en riktigt trevlig maskin, men man kan ej få den gamla sköna vinyl-känslan på en sådan. Visst finst det massor av andra fördelar men för mig är DJandet mycket ev en känsla... Men NS6 från Numark släpps snart!
Numark NS6 är en 4-kanals controller som också fungerar som en analog mixer. Totalt 4 line, två phono (vinylspelare) och två mikrofoner kan anslutas.

Som controller hanterar NS6 fyra separata kanaler med effektdel inbyggd i controllern. Effektdelen sitter centralt och är lättillgänglig. NS6 bygger vidare på utveckling från NS7FX och V7 spelarna. Sökhjulet på NS6 har en upplösning på 3600 punkter/varv vilket ger en snudd på oslagbar precision.
Numarks Strip Search-funktion (känd från bl.a NS7FX & V7) har uppdaterats på NS6 med positionsindikatorer, vilket minimerar anledning till att titta på laptop-skärmen.

Vidare så har NS6 gain, 3-bands EQ, rejäla skjutreglar samt VCA-styrd X-fader med ställbar kurva. Spelardelen har pitch med mastertempo, pitchbend-knappar, manuell- eller instant loop, beat grid, reverse-funktion och 5 hot-starts per sida, utöver cue-knappen.

NS6 har ett robust chassi i metall samt inbyggt ljudkort (24Bit/96kHz). NS6 levereras med Serato Itch (PC- och Mac-kompatibel) men NS6 är också kompatibel med andra 4-kanals mjukvaruprogram.

Spänning: 230V/50 HzDimension: 597x330x64 mm 
Vikt:Ingångar/line: 4 
Ingångar/phono: 2Ingångar/mik: 2 (6,3 mm tele) 
Masterutgång/obal. rcaMasterutgång/balanserad: XLR 
Boothutgång: rcaHörlursuttag: 6,3 mm + 3,5 mm tele 
Serato itch mjukvara ingår

Finns att köpa hos Starfelt & CoInga kommentarer:

Skicka en kommentar