tisdag 7 juni 2011

Ny etta på Swedish Dance Chart!

Denna veckas nummer ett på Swedish Dance Chart är ingen mindre än Swedish House Mafia och deras Save The World.
Swedish House Mafia, SHM, är en svensk houseproducent- och DJ-grupp bestående av Steve Angello, Axwell och Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var ursprungligen en del av gruppen, men är det inte längre.
Medlemmarna i Swedish House Mafia har gemensamt att de är baserade i Sverige och har nått framgångar både i och utanför Sverige med musik som de har producerat. De har spelat tillsammans åtminstone sedan 2005. De gav ut två singlar tillsammans med den nederländske DJ:n Laidback Luke: Get Dumb och Leave the World Behind. Singlarna gavs ut under namnet Axwell, Angello, Ingrosso, Laidback Luke.
Först 2010 gavs den första singeln ut under namnet Swedish House Mafia: One. Första versionen var helt instrumental men snart kom en ny version med sång av Pharrell Williams. Singeln blev mycket framgångsrik i både Europa och USA. Den gick bland annat upp på första plats på Nederlandse Top 40 och tredje plats på Billboards Hot Dance Club Songs. Även den andra singeln "Miami 2 Ibiza" med den brittiska rapparen Tinie Tempah blev en stor hit och gick upp på första plats på Billboards Hot Dance Club Songs.
Nu är även en tredje singel från bandet släppt, "Save The World" släpptes officiellt den 13de Maj 2011 i Europa genom skivbolaget Virgin Records [EMI]. Låtens musikvideo på youtube fick på två veckor över tio miljoner visningar.

  • Diskografi
     
  • Get Dumb (Angello, Ingrosso, Axwell, Laidback Luke) (2007)
  • Leave the World Behind (Angello, Ingrosso, Axwell, Laidback Luke; med Deborah Cox) (2009)
  • One (Your Name) (2010)
  • Miami 2 Ibiza (2010)
  • Save The World (Sångare: John Martin) (2011)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar